Focarul Coronavirus a costat companiile aeriene aproape 30 miliarde de dolari

vineri, februarie 21st, 2020
Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) prevede că cererea de călătorie aeriană va scădea pentru prima dată în mai mult de un deceniu.
Image: © GettyImages

Companiile aeriene vor pierde venituri de 29,3 miliarde de dolari (23,7 miliarde de lire sterline) în acest an din cauza focarului de coronavirus, a avertizat organismul global al industriei aeriene.

Virus Coronavirus

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) prevede că cererea de călătorie aeriană va scădea pentru prima dată în mai mult de un deceniu.

Companiile aeriene din China și din alte părți din regiunea Asia-Pacific trebuie să preia marea majoritate a impactului.

Acesta vine în condițiile în care transportatorii din întreaga lume au fost nevoiți să reducă zborurile.

În total, companiile aeriene din regiunea Asia-Pacific vor avea o pierdere de venituri de 27,8 miliarde de dolari în 2020, în timp ce cele din afara Asiei ar trebui să piardă venituri de 1,5 miliarde de dolari, a prognozat IATA.

Din această cifră, IATA prevede că transportatorii din China vor pierde venituri de 12,8 miliarde de dolari doar pe piața internă.

„Companiile aeriene iau decizii dificile pentru a reduce capacitatea și, în unele cazuri, rutele”, a declarat Alexandre de Juniac, directorul general al IATA. „Acesta va fi un an foarte dur pentru companiile aeriene.”

Cu toate acestea, IATA a avertizat că este prea devreme pentru a prezice ce înseamnă această pierdere de venit preconizată pentru rentabilitatea companiilor aeriene în acest an.

IATA a spus că și-a bazat estimările pe scăderea cererii care a fost observată în timpul focarului Sars (sindrom respirator acut sever) în 2003. Aceasta s-a caracterizat printr-o perioadă de șase luni care a înregistrat o scădere accentuată a cererii urmată de o recuperare la fel de rapidă .

În acel an, Sars a fost responsabil pentru scăderea de 5,1% a cererii de companii aeriene din regiunea Asia-Pacific.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.