Și nu am văzut niciodată teama că milioane de lucrători din domeniul sănătății din întreaga lume simt că sunt infectați de virus - teama justificată pe care trebuie să o abordăm.

Pentru majoritatea oamenilor, pur și simplu nu există un cadru de referință pentru această pandemie. Niciodată în viața noastră nu a existat o amenințare a bolii infecțioase ca fiind devastatoare pentru societate. Niciodată în viața noastră nu am văzut o țară bogată ca Italia, care se confruntă cu nevoia de a respira rații.

Coronavirus

Și nu am văzut niciodată teama că milioane de lucrători din domeniul sănătății din întreaga lume simt că sunt infectați de virus – teama justificată pe care trebuie să o abordăm.

06:26 GMT – Asia Centrală întărește restricțiile pe măsură ce coronavirusul se răspândește
În Kazahstan, unde au fost confirmate 52 de cazuri, autoritățile au declarat că închid toate parcurile din Almaty, cel mai mare oraș al țării, care a fost săptămâna aceasta a fost închis împreună cu capitala Nur-Sultan.

În Uzbekistan, cu 33 de cazuri confirmate, guvernul a spus că închide toate locurile de divertisment și casele de ceai și interzice petrecerile de nuntă la scară largă și alte ceremonii familiale.

În Turkmenistan, care până acum nu a raportat cazuri de coronavirus, localnicii care călătoresc către și dinspre capitală, Ashgabat, au declarat că oficialii de la punctele de control instalate în jurul orașului le-au informat că călătoria neesențială a fost interzisă.

Guvernul din Kârgâzstan, unde numărul de cazuri de coronavirus s-a dublat peste noapte până la 12, a spus că a fost blocat în districtele provinciale unde a fost diagnosticată infecția.

06:24 GMT – Iordania suflă sirenele pentru începerea curfew la nivel național
Iordania a suflat sirenele la începutul unei bucăți de curățare la nivel național, limitând mobilitatea celor zece milioane de cetățeni ai săi pentru a combate răspândirea coronavirusului, au spus martorii și oficialii.

Oricine ar încălca cuvertura, care restricționează sever circulația dincolo de situații de urgență și servicii esențiale, va fi închisă până la un an, a spus armata.

Bufonul este în vigoare până la o notificare ulterioară.

06:21 GMT – Thailanda raportează 89 de cazuri noi în cea mai mare cotă zilnică
Thailanda a raportat cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor cu coronavirus, 89 de cazuri noi ducând contul național la 411.

Taweesin Wisanuyothin, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății Publice, a declarat că noile cazuri au fost legate de infecții anterioare de la un meci de box, un complex de divertisment și o adunare religioasă în Malaezia vecină.

Dintre cei infectați, 366 sunt tratați în prezent, în timp ce 44 s-au recuperat. Thailanda a raportat un singur deces în focar.

Sursa: aljazeera.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.