Ministerul Sănătății din Franța a sugerat că calmante antiinflamatoare populare, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava efectele coronavirusului, ridicând întrebări asupra cărora ar trebui să se administreze medicamente fără tratament pentru a trata simptomele bolii.

Ministerul Sănătății din Franța a sugerat că calmante antiinflamatoare populare, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava efectele coronavirusului, ridicând întrebări asupra cărora ar trebui să se administreze medicamente fără tratament pentru a trata simptomele bolii.

Ministrul Sănătății, Olivier Veran, care a lucrat și ca neurolog, a replicat sâmbătă că „administrarea de medicamente antiinflamatorii (ibuprofen, cortizon …) ar putea fi un factor agravant al infecției. Dacă aveți febră, luați paracetamol. Dacă sunteți deja pe medicamente antiinflamatoare sau, în orice îndoială, cereți sfatul medicului dumneavoastră. ”
Propunerea sa a fost criticată de unii experți în sănătate, care au menționat lipsa de dovezi disponibile public care sugerează o legătură între ibuprofen și efectele adverse ale coronavirusului.
Recomandarea lui Veran a venit în aceeași zi în care guvernul francez a raportat că „efectele adverse grave” legate de utilizarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) – familia de medicamente care include ibuprofen – au fost identificate cu pacienții afectate de COVID-19, în cazuri potențiale sau confirmate. ”
„Repetăm ​​că tratamentul unei febră sau a durerii legate de COVID-19 sau de orice altă boală virală respiratorie ar trebui să fie paracetamol”, au adăugat noile orientări ale ministerului.

Paracetamolul este de obicei cunoscut în SUA sub numele de acetaminofen.

Tweet-ul lui Veran a fost împărțit pe scară largă, în special în Franța, iar sfaturile au ridicat întrebări cu privire la impactul ibuprofenului pentru tratarea virusului. CNN a luat legătura cu ministerul francez al sănătății pentru comentarii.

„Profund îngrijorat de această afirmație îndrăzneață”, a declarat pe Twitter Muge Cevik, un cercetător la Universitatea St Andrews, Divizia de Sănătate Globală. „Nu există dovezi științifice. Sunt conștient de faptul că ibuprofenul [cauzează rezultate mai grave] în # COVID19.”

Însă alți experți au sugerat că sfaturile lui Veran sunt în conformitate cu îndrumările generale ale unor țări cu privire la calmante antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul, chiar dacă conexiunea lor specifică cu coronavirusul nu este clară.

„Există un motiv întemeiat pentru a evita ibuprofenul, deoarece poate agrava vătămarea renală acută provocată de orice boală severă, inclusiv de boala gravă COVID-19. Nu există încă un motiv suplimentar acceptat pe scară largă pentru a-l evita pentru COVID-19”, a spus Rupert. Beale, lider de grup în biologia celulară a infecției la Institutul Francis Crick din Marea Britanie, a declarat pentru UK Media Science Center.

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.