Germania apeleaza la testarea în grup

sâmbătă, aprilie 4th, 2020
Statele Unite ale Americii s-au mișcat greu, deoarece prima variantă de test elaborat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor nu a funcționat bine, astfel încât a trebuit să reia procesul, potrivit Financial Times.

Testarea în grup

Cercetătorii de la serviciul de donare de sânge al Crucii Roșii Germane din Frankfurt, condus de prof. Erhard Seifried, și Institutul de Virusologie Medicală al Spitalului Universitar de la Universitatea Goethe din Frankfurt, condus de prof. Sandra Ciesek, au dezvoltat cu succes o metodă care permite testarea în grup. 

Mai exact, se amestecă eșantioane de la mai multe persoane. Dacă rezultatul este negativ, toate eșantioanele conținute de acestea au un rezultat negativ. Testarea în grup nu are influență asupra limitei de detectare. Dacă rezultatul este pozitiv, eșantionul pozitiv poate fi apoi identificat în 4 ore.

„Acest lucru va face posibil pentru toți oamenii de știință și politicieni să extindă testarea la alte grupuri de populație, chiar și cu resurse limitate de kit de testare, mai devreme decât se credea anterior”, spune Seifried.

Marea Britanie – testarea de acasă

Marea Britanie a anunțat că va achiziționa 3,5 milioane de teste pentru depistarea anticorpilor. Acestea vor putea fi cumpărate online sau în farmacii iar kitul va putea fi folosit de cetățenii britanici din propria locuință. Astfel autoritățile vor să cunoască cum evoluează boala dar și ce măsuri trebuie luate pentru a limita răspândirea.

Profesorul Peter Openshaw, membru al grupului guvernamental consultativ privind amenințarea virozelor respiratorii, spune că pașapoartele de imunitate sunt o “măsură provizorie rezonabilă”. Însă el a subliniat că persoanele care primesc documentul ar trebui ținute sub atentă supraveghere pentru a nu se infecta din nou.

Încă nu este clar dacă testele cumpărate de guvernul britanic sunt destul de sofisticate pentru a arăta cât de imun este cineva.

Există o îngrijorare că “pașapoartele” ar putea încuraja anumite grupuri să se infecteze intenționat, în speranța că se vor putea întoarce la locurile de muncă, după ce se însănătoșesc. Vizați sunt și tinerii care se îndatorează financiar pentru că nu au de lucru.

Cercetătorii britanici spun că răspândirea și evoluția pandemiei de coronavirus poate fi analizată și chiar anticipată doar prin implementarea strictă a programelor care folosesc kituri de testare PCR dar și cele care depistează anticorpii produși de organism, potrivit The Guardian.

Guvernul de la Londra a anunțat că trebuie efectuate mai multe teste, începând cu doctorii și asistenții/asistentele din prima linie. Însă nu sunt suficiente aparate de testare tip RT-PCR, personal care să-l folosească și reactivi necesari procesului.

SUA – testare din mașină

Statele Unite ale Americii s-au mișcat greu, deoarece prima variantă de test elaborat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor nu a funcționat bine, astfel încât a trebuit să reia procesul, potrivit Financial Times. După aceea, alte laboratoare au primit mai greu aprobarea să testeze.

Însă, în ultima săptămână, SUA au grăbit ritmul testărilor iar laboratoarele publice și private execută mai mult de 100.000 de teste pe zi. Însă, experții spun că sistemul de testare este inegal la nivel național. Multora le este refuzat testul sau trebuie să aștepte câteva zile pentru rezultate, în timp ce specialiștii trebuie să facă față unui val de solicitări care se adună.

SUA are și cel mai mare număr de cazuri de îmbolnăviri, aproape 250.000.

Acum, pentru a face față numărului mare de teste care trebuie efectuate, speranțele americanilor se îndreaptă către chiturile de testare rapidă.

La mijlocul lunii martie, președintele Donald Trump a anunțat că guvernul federal urma să lucreze împreună cu firme private pentru a organiza spații în care oamenii să fie testați fără a ieși din mașină, transmite CNN.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.