Germania pregătește „pașapoarte de imunitate” ca să redeschidă economia

sâmbătă, aprilie 4th, 2020
Țări precum Germania, Marea Britanie și Statele Unite se confruntă cu sute de mii de cazuri cumulat și pot fi un exemplu de urmat pentru restul lumii. Tipurile de teste folosite la scară largă nu vor mai face față pentru mult timp iar noi metode sunt în curs de elaborare. Unele state caută să-și dezmorțească economiile prin emiterea unor "pașapoarte" individuale de imunitate și, totodată, să fie cu un pas înaintea epidemiei.

Țări precum Germania, Marea Britanie și Statele Unite se confruntă cu sute de mii de cazuri cumulat și pot fi un exemplu de urmat pentru restul lumii. Tipurile de teste folosite la scară largă nu vor mai face față pentru mult timp iar noi metode sunt în curs de elaborare. Unele state caută să-și dezmorțească economiile prin emiterea unor „pașapoarte” individuale de imunitate și, totodată, să fie cu un pas înaintea epidemiei.

Testarea moleculară tip RT-PCR – cea mai folosită metodă

Testul de tip RT-PCR este, în prezent, cea mai răspândită modalitate de depistare a unei infecții active cu coronavirus. Detectează cu ajutorul unui aparat special particulele virale de la nivel molecular. În cadrul procesului de testare este nevoie de un reactiv chimic, personal pregătit și kit de prelevare a probelor. Testul localizează o anumită secvență de genă aparținând virusului și crează mai multe copii care pot fi apoi ușor detectate.

Andrew Preston, din cadrul Universității Bath, spune că testul PCR este în sine foarte eficient pentru detectarea virusului dar că este dependent de cât de bine personalul sanitar prelevează probele din nasul și cerul gurii pacienților, transmite The Guardian.

“Dacă un virus nu este luat pe tampon, rezultatul va fi negativ. Astfel, în funcție de cât de eficientă este prelevarea și cât de prezent este virusul în zonele de colectare va determina dacă virusul este detectat la o persoană infectată”, a spus acesta.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.