În statul New York, aproape 8.000 de teste au fost efectuate peste noapte, a declarat, joi dimineața, guvernatorul Andrew Cuomo, Alisyn Camerota, de la CNN

Guvernul federal se pregătește pentru posibilitatea ca pandemia de coronavirus să dureze până la 18 luni sau mai mult și „să includă mai multe valuri de boală”, arată un raport obținut de CNN, deoarece numărul cazurilor din SUA a depășit 10.000.

Coroanvirus in SUA

În timp ce documentul nu spune că administrația Trump crede că pandemia va dura atât de mult, aceasta indică că oficialii trebuie să își asume un calendar mai lung pentru a asigura pregătirea.
Planul prezintă, de asemenea, riscurile pe care le prezintă o lipsă de echipament medical – o problemă cu care spitalele se ocupă deja, deoarece focarul din SUA nu arată semne de încetinire.
Peste 2.700 de cazuri noi au fost raportate în SUA în cele 24 de ore de la miercuri până joi dimineața. În total, peste 10.200 de persoane din întreaga țară s-au testat pozitiv pentru virus, încă de joi dimineață târziu. Cel puțin 152 au murit.

Coroanvirus

Aceste numere continuă să crească pe măsură ce testarea devine mai disponibilă. În statul New York, aproape 8.000 de teste au fost efectuate peste noapte, a declarat, joi dimineața, guvernatorul Andrew Cuomo, Alisyn Camerota, de la CNN. Ulterior, oficialii au anunțat că statul a avut 4.152 de cazuri confirmate.
„Când faci 8.000 de teste”, a spus guvernatorul, „numerele vor crește exponențial”.
Guvernul american a anunțat săptămâna aceasta că va contribui la deficiențele potențiale de aprovizionare medicală și va desfășura două nave spitalicești pentru a ajuta la creșterea capacității medicale.

„O consider ca, într-un sens, a președintelui de război”, a declarat președintele Donald Trump, într-o conferință de presă, miercuri. „Vreau să spun, asta luptăm. Este o situație foarte grea aici.”
Pentru a încetini răspândirea virusului, guvernatorii din întreaga țară au intrat în acțiune săptămâna aceasta, punând în aplicare măsuri drastice, cum ar fi închiderea școlilor, tranziția barurilor și a restaurantelor, numai la servicii de scoatere și interzicerea adunărilor în masă.

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.