Hidroxiclorochina se poate produce în România, la Antibiotice Iași

sâmbătă, aprilie 4th, 2020
Medicamentul folosit în schema de tratament a coronavirusului este importat în acest moment de autorități și s-a dovedit a avea succes în reducerea inflamațiilor plămânilor persoanelor afectate de COVID-19
Image: © GettyImages

Hidroxiclorochina poate fi produsă în România, la Antibiotice Iași. Medicamentul folosit în schema de tratament a coronavirusului este importat în acest moment de autorități și s-a dovedit a avea succes în reducerea inflamațiilor plămânilor persoanelor afectate de COVID-19. Directorul fabricii din Iași a explicat însă care este obstacolul în a produce medicamentul atât de necesar în acest moment.

Coronavirus

Din punctul de vedere al complexităţii tehnologice este un produs obişnuit. Problema nu e asta, ci accesul la o sursă de substanţă activă, spune Ioan Nani, directorul companiei Antibiotice Iaşi, potrivit Mediafax. ”Furnizorii au crescut foarte mult preţurile, chiar şi de 100 de ori, iar principalii sunt în China şi India, iar acele ţări au limitat exportul, India l-a interzis”, a explicat directorul companiei Antibiotice Iaşi.

Directorul Antibiotice Iaşi ţine legătura cu 3 fabrici din două ţări, două din India şi una din China, de unde poate aduce substanţa activă pentru producţia de hidroxiclorochină. ”Dacă îl aducem putem obține un milion de comprimate, adică 20.000 de tratamente pentru 20.000 de persoane, în 48 de ore. Încercăm să determinăm autorităţile din India să deblocheze pentru noi câteva tone, 2-3 tone de substanţă activă”, a mai spus directorul companiei Antibiotice. Odată produs medicamentul în ţară, este nevoie şi de autorizare de urgenţă din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului.
Sursa: libertatea.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.