Coronavirus: creștere bruscă a deceselor și a cazurilor în Hubei

duminică, februarie 16th, 2020
Decesele sunt destul de îngrijorătoare, există un număr crescut de decese raportate, dar dacă privim în ansamblu numărul total de decese și numărul total de cazuri
Image: © Getty Images

Aproximativ 242 de decese cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate miercuri în provincia chineză Hubei, cea mai mortală zi a focarului.

Virus mortal Covid-19.

De asemenea, a existat o creștere uriașă a numărului de cazuri, cu 14.840 de persoane diagnosticate cu Covid-19.

Hubei a început să folosească o definiție mai largă pentru a diagnostica oamenii, ceea ce reprezintă cea mai mare parte a creșterii cazurilor.

China a destituit doi oficiali de top din provincia Hubei la câteva ore după dezvăluirea noilor cifre.

Până la creșterea de miercuri, numărul persoanelor cu virus în Hubei, unde a apărut focarul, s-a stabilizat.

Însă noile cazuri și decese din provincie au împins decesul național peste 1.350, cu aproape 60.000 de infecții în total.

Între timp, Japonia și-a anunțat primul deces prin coronavirus – o femeie din anii 80, care locuia în Kanagawa, sud-vestul Tokyo. Este a treia moarte în afara Chinei continentale, urmând una în Filipine și Hong Kong.

Diagnosticul femeii a fost confirmat după moartea ei și nu a avut nici o legătură evidentă cu provincia China Hubei, a informat presa japoneză.

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că încearcă „claritate suplimentară” din partea Chinei cu privire la modificările modului în care se confirmă cazurile de virus.

China a fost acuzată că a suprimat în trecut întinderea completă a focarului, spune Nick Beake al BBC, din Hong Kong.

David Heymann, profesor de Epidemiologie pentru Boli Infecțioase de la London School of Igiene and Medical Tropical, a declarat: „Ceea ce s-a întâmplat în China este că au schimbat definiția a ceea ce este cu adevărat boala – acum iau oameni care au simptome mai mici.

„Decesele sunt destul de îngrijorătoare, există un număr crescut de decese raportate, dar dacă privim în ansamblu numărul total de decese și numărul total de cazuri, raportul de fatalitate este aproximativ același cum a fost – dar este încă mare, la fel de mare decât rata de deces la gripă „.

Numai provincia Hubei – care reprezintă mai mult de 80% din totalul infecțiilor chineze – utilizează noua definiție pentru a diagnostica noi cazuri.

 


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.