Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre focarul de coronavirus

joi, iunie 25th, 2020
Cazurile săptămânale de Covid-19 au crescut în Europa pentru prima dată în luni, deoarece restricțiile de blocare continuă să fie ușurate, spune Organizația Mondială a Sănătății.
Image: © GettyImages

1. Virusul crește din nou în Europa

Cazurile săptămânale de Covid-19 au crescut în Europa pentru prima dată în luni, deoarece restricțiile de blocare continuă să fie ușurate, spune Organizația Mondială a Sănătății. Acesta avertizează că există resurgențe „foarte importante” în 11 țări, inclusiv în Armenia, Suedia, Moldova și Macedonia de Nord, unde sistemele de sănătate vor fi „împinse până la capăt” dacă nu se vor lua măsuri.

2. 100.000 de oameni au spus să se auto-izoleze

Peste 100.000 de oameni din Anglia li s-a spus să se auto-izoleze în ultimele trei săptămâni după ce au intrat în contact strâns cu cineva cu virusul, conform noii operațiuni NHS Test and Trace. Dar serviciul încă se chinuie să contacteze toată lumea care se dovedește pozitiv – cu aproape un sfert în care nu se poate ajunge. Între timp, cifrele sugerează că nu a existat o creștere mare a ratelor de infecție, în ciuda facilitării treptate a blocării.

3. „incident major” pe plaja Bournemouth

Marea Britanie s-a năpustit în cea mai tare zi a anului până acum, cu temperaturi de până la 33C. Pentru a doua zi la rând, vremea a ispitit mii de oameni să se îndrepte spre coasta Dorsetului, unde condițiile aglomerate au prezentat o provocare severă a regulilor de distanțare socială. Au existat rapoarte despre mulțimi, blocaj de trafic, camping ilegal peste noapte, comportamente antisociale și lupte, ceea ce a determinat Bournemouth Christchurch și Poole Council să declare un incident major. Directorul general al Regatului Unit al Marii Britanii, prof. Chris Whitty, a avertizat că cazurile Covid-19 se vor „ridica din nou” dacă oamenii nu reușesc să asculte îndrumările de distanțare socială în timp ce se bucurau de soare. Între timp, consiliera Dorset, Laura Miller, a descris cum a fost abuzată verbal și scuipată în timp ce a dirijat traficul la Durdle Door miercuri.

4. Speranța crește pentru sărbătorile europene

 


Detaliile sunt încă finalizate, dar se pare că turiștii din Marea Britanie vor putea călători în cea mai mare parte a Europei de Vest în această vară, fără a fi nevoie de carantină. Planul este pentru așa-numitele „coridoare de călătorie” de la începutul lunii iulie, care să permită călătoriile între Marea Britanie și țările participante – care ar putea include Franța, Italia, Spania, Grecia, Belgia, Germania, Norvegia, Olanda, Turcia și Finlanda – dar nu Portugalia , din cauza unei creșteri recente a cazurilor în Lisabona și în jurul ei.

Sursa: bbc.com

 

 

 

 

 

 

 


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.