În vama Kulata coada de mașini a „scăzut” la 3 km și se așteaptă 3 ore

duminică, iulie 5th, 2020
Ministerul de Externe a revenit sâmbătă cu o serie de precizări privina aglomerația din vama bulgară Kulata, la trecerea frontierei cu Grecia.
Image: © GettyImages

Potrivit informațiilor furnizate de Ambasada României la Sofia, coada de mașini din vama Kulata a scăzut de la 12 kilometri, cu șase ore timp de așteptare, în timpul zilei, la 3 kilometri, cu trei ore de așteptare, spre seară. 

Coloana de autovehicule care aşteaptă să treacă graniţa între Bulgaria şi Grecia a „scăzut” la aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore, a informat, sâmbătă seara, Ministerul Afacerilor Externe.

„Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, precum şi ai oficiului consular de la Salonic aflaţi la faţa locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operaţionale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE şi o bandă pentru autoturisme din state non-UE”, a precizat sursa citată.

Ministerul de Externe reamintește că, potrivit datelor oficiale comunicate de autoritățile locale, ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

De asemenea, MAE menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Ministerul mai precizează că, în urma demersurilor efectuate de partea română, autoritățile elene au reluat procedura de separare a fluxului de acces pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.