Italienii au descoperit marea problemă cu vaccinul pentru COVID-19

joi, aprilie 2nd, 2020
Compania CureVac, patronată de omul de afaceri german Dietmar Hopp, a anunțat ieri că în iunie va începe testările pentru vaccinul împotriva COVID-19
Image: © GettyImages

Compania CureVac, patronată de omul de afaceri german Dietmar Hopp, a anunțat ieri că în iunie va începe testările pentru vaccinul împotriva COVID-19 și că ”dacă totul merge bine, va fi gata până la finalul anului”. Italia, țara cu cei mai mulți morți din cauza noului coronavirus (13.915 până pe 2 aprilie), a încercat să afle cât de fezabilă este această variantă.

Coronavirus | E posibil să apară vaccinul în 2020, dar există o problemă majoră

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au vorbit cu Silvio Garattini, președintele Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri, din Milano. Acesta susține că inițiativa lui Dietmar Hopp este posibilă, dar că apoi vor apărea alte probleme, pe care nu le ia nimeni acum în calcul.

”Se poate. Există 50 de laboratoare în lume în care se lucrează și se încearcă diferite abordări. Până la finalul anului, sigur va exista un antidot. Sunt semnificative interese economice, așadar există competiție pentru fabricarea vaccinului”, a explicat cercetătorul. Fiecare companie farmaceutică lucrează pe repede înainte, pentru a fi prima care descoperă antidotul.

Vaccinul pentru coronavirus | Cercetători din numeroase țări caută antidotul

Așa cum afirmă cercetătorul din Italia, compania la care Dietmar Hopp este acționar majoritar nu este singura care încearcă să găsească rapid un vaccin pentru noul coronavirus. Mai multe firme de farmacologie din SUA, Australia, China, Canada, Marea Britanie și Israel lucrează de săptămâni întregi la dezvoltarea unui antidot.

”Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020″, a titrat în urmă cu două zile publicația tz.de, care scria că „patronul lui Hoffenheim, văzut drept inamicul public numărul unu al ultrașilor din Germania, este acum marea speranță pentru un vaccin contra virusului COVID-19”.

 

Sursa: digisport.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.