Klaus Iohannis anunță Un proiect de reconstrucție a României

marți, mai 5th, 2020
Președintele Klaus Iohannis a avut marți o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri, la Palatul Cotroceni. La finalul întrevederii, președintele a declarat că după data de 14 mai, când expiră starea de urgență, guvernul va continua să sprijine acordarea șomajului tehnic și va introduce și alte măsuri pentru susținerea mediului de afaceri. Vor fi sprijinite atât IMM-urile, cât și companiile mari afectate de criza COVID.
Image: © GettyImages

Președintele Klaus Iohannis a avut marți o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri, la Palatul Cotroceni. La finalul întrevederii, președintele a declarat că după data de 14 mai, când expiră starea de urgență, guvernul va continua să sprijine acordarea șomajului tehnic și va introduce și alte măsuri pentru susținerea mediului de afaceri. Vor fi sprijinite atât IMM-urile, cât și companiile mari afectate de criza COVID. „Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate”, a declarat Klaus Iohannis.

Declarația președintelui:

„Am avut în această după-amiază o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, întrucât preocuparea noastră, a tuturor, este repornirea economiei după această stare de urgență.

Am discutat despre eforturile companiilor din România de a se adapta situației de criză pe care o traversăm, dar și despre cum vede mediul de afaceri reluarea activităților și relansarea economiei noastre.

Antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie și nu pot fi lăsați singuri, au nevoie de implicarea și sprijinul autorităților.

Tocmai de aceea, chiar înainte de decretarea stării de urgență, am susținut crearea unui grup de lucru interinstituțional, cu specific economic, la nivelul Guvernului, unde mediul de afaceri participă în mod activ. Și asta se vede în rezultatele concrete ale acestui dialog, măsurile luate de Guvern până în prezent venind în sprijinul întreprinzătorilor.

În perioada următoare, eforturile noastre se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice care s-au aflat sub incidența restricțiilor.

Împreună cu partenerii de dialog social, vom identifica măsurile necesare astfel încât reluarea activităților economice să se facă în condiții de siguranță pentru toți angajații.

Protejarea sănătății românilor rămâne obiectivul nostru principal, indiferent că vom avea măsuri de distanțare socială mai severe sau mai lejere.

Din păcate, pericolul nu a trecut și nu există elemente care să ne arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizont de timp apropiat. Din acest motiv, redeschiderea activității în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului și a serviciilor se va realiza gradual, cu respectarea unor măsuri clare de protecție sanitară.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.