Guvernul Regatului Unit s-a orientat către o soluție de război, făcând ca producătorii care includ grupul aerospațial și de inginerie Rolls-Royce și compania de vid Dyson să producă acest echipament esențial.

Guvernele și producătorii adoptă măsuri drastice pentru a produce mai multe ventilatoare, deoarece pandemia de coronavirus plasează o cerere fără precedent în spitalele lumii.

Guvernul Regatului Unit s-a orientat către o soluție de război, făcând ca producătorii care includ grupul aerospațial și de inginerie Rolls-Royce și compania de vid Dyson să producă acest echipament esențial.

Helen Meese, vicepreședinte al diviziei de inginerie biomedicală la Instituția Inginerilor Mecanici, a declarat pentru CNN Business că există „o nevoie majoră” pentru ventilatoare, mai ales că lumea se pregătește pentru „destul de o secetă a acestor dispozitive în săptămânile următoare”. ajungem la apogeul pandemiei.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut tuturor țărilor să „optimizeze disponibilitatea” echipamentelor de ventilație pulmonară, care ajută sau înlocuiește funcțiile de respirație pentru pacienții bolnavi critici, pompând oxigenul în sânge pentru a menține organele funcționale. „Terapia cu oxigen este interventia majora de tratament pentru pacientii cu Covid sever-19”, a spus organizatia.
În februarie, când orașul Wuhan a fost epicentrul focarului de coronavirus, China s-a îndreptat către restul lumii pentru a ajuta la o insuficiență severă.

Departamentul de echipamente industriale din China a declarat că a produs peste 15.000 de ventilatoare și că a înființat „canale accelerate” pentru a importa mai mult.

Acum, când epicentrul focarului s-a mutat în Europa, Crucea Roșie Chineză transportă livrări în Italia, unde au fost înregistrate 31.000 de cazuri și peste 2.500 de morți. Marți, mass-media chineză a raportat că o a doua echipă a călătorit în Italia cu 30 de ventilatoare pulmonare, 200.000 de măști și 9 tone de alte consumabile.

Șeful agenției germane pentru controlul și prevenirea bolilor a cerut, miercuri, mai multe ventilatoare pentru combaterea coronavirusului, în timp ce oficialii din New York au declarat că statul caută „cu disperare” mașini suplimentare.

Societatea de Medicină pentru Îngrijire Critică din Statele Unite a declarat că țara ar putea avea nevoie de zeci de mii de ventilatoare suplimentare în săptămânile următoare.
Și premierul britanic Boris Johnson a cerut peste 60 de producători de frunte „să ajute Marea Britanie să accelereze producția de echipamente medicale vitale, cum ar fi ventilatoarele”, a spus purtătorul de cuvânt al acestuia.

Epidemiologii din Marea Britanie au prezis că fără o intervenție drastică, coronavirusul ar putea copleși unitățile de terapie intensivă și duce la până la 250.000 de decese în țară și peste 1 milion în Statele Unite.

Johnson a cerut producătorilor „să se ridice la această provocare imediată”, oferindu-și abilitățile și expertiza lor în toate părțile procesului, de la proiectare și testare, până la producție și transport.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.