Regatul Unit are la dispoziție cel puțin două săptămâni pentru a preveni focarul de coronavirus să ajungă în profunzimea crizei înregistrate în Italia, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Regatul Unit are la dispoziție cel puțin două săptămâni pentru a preveni focarul de coronavirus să ajungă în profunzimea crizei înregistrate în Italia, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

„Numerele sunt foarte stricte și se accelerează. Suntem doar o chestiune de săptămâni – două sau trei – în spatele Italiei”, a spus Johnson sâmbătă.

Sâmbătă, Italia a înregistrat aproape 800 de decese cauzate de coronavirus într-o singură zi și a depășit acum China ca națiunea cea mai afectată.

Coronavirus

Filme video captive din spitalele italiene arată amploarea crizei care ar putea fi în curând apropiată de Marea Britanie.

„Numărul italian de moarte este deja în mii și urcă”, a spus Johnson. „Dacă nu acționăm împreună, cu excepția cazului în care facem efortul național eroic și colectiv pentru a încetini răspândirea – atunci este prea probabil ca propriul nostru NHS să fie în mod similar copleșit”.

Comentariile premierului sunt susținute de numere.

Până în prezent, Marea Britanie a înregistrat un total de 5.683 de cazuri coronavirus confirmate și 281 de decese. Numărul real de cazuri neconfirmate în Marea Britanie este cu mult mai mare, însă experții prezic că focarul de coronavirus din Marea Britanie este acum doar restrâns în spatele celui văzut în alte părți ale Europei.

„Traiectoria din Marea Britanie este până în prezent aproximativ comparabilă cu cea din nordul Italiei, dar cu epidemia [există] cu două până la trei săptămâni înaintea situației [aici]”, a spus profesorul Francois Balloux, de la University College London Genetics Institute, a spus săptămâna trecută.

Sistemul de asistență medicală din Marea Britanie se încordează deja în fața cazurilor, în special unele spitale londoneze devenind deja copleșite.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.