Recomandarea expresă este ca masca de protecție să fie folosită în spații închise, dar e foarte important cum punem masca și cum o dăm jos, a explicat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta. Când e dată jos și nu e tratată ca un material potențial infecțios, fiind pusă în buzunar, există pericolul ca potențialul virus să rămână pe suprafață și să fie transmis, a adăugat medicul.
Image: © InquamPhotos/Octav Ganea

Recomandarea expresă este ca masca de protecție să fie folosită în spații închise, dar e foarte important cum punem masca și cum o dăm jos, a explicat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta. Când e dată jos și nu e tratată ca un material potențial infecțios, fiind pusă în buzunar, există pericolul ca potențialul virus să rămână pe suprafață și să fie transmis, a adăugat medicul.

„Trebuie să ne gândim la purtarea măștii ca într-un circuit menit să ne protejeze.

Dacă știm că mergem în oraș și vom folosi transportul în comun, este mult mai corect să punem masca atunci când ieșim din casă, fiind spălați pe mâini și să o dăm jos când ajungem într-o încăpere unde ne putem spăla pe mâini”.

Pentru birou, trebuie să ținem cont de recomandarea ca masca să fie purtată 3 – 4 ore, dar este important și modul în care interacționăm cu persoanele din incintă”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

 

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.