Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este convins că în România vârful epidemiei de coronavirus va fi în a doua jumătate a lunii aprilie.
Image: © GettyImages
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este convins că în România vârful epidemiei de coronavirus va fi în a doua jumătate a lunii aprilie.

Coronavirus

Demnitarul a declarat joi seară că se așteaptă la circa 15.000 de cazuri de Covid-19 în România în a doua jumătate a lunii aprilie. Aceste cifre corespund vârfului de epidemie și sunt influențate de deplasările românilor în preajma sărbătorilor pascale și de creșterea capacității de testare a populației din perioada actuală.

Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Oficialul a explicat că o relaxare a restricțiilor de circulație pentru români ar putea fi posibilă abia la sfârșitul lunii mai, după o perioadă în care trebuie să respectăma aceleași condiții de izolare la domiciliu.

Sursa:protv.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.