Motivele dublării numărului de teste pentru coronavirus efectuate în România

vineri, martie 20th, 2020
Autoritățile au anunțat vineri un număr de teste pentru depistarea coronavirusului aproape dublu față de raportarea precedentă. Astfel, dacă joi erau anunțate un număr de 4.973, vineri au fost comunicate 8.284 de teste.
Image: © O asistentă efectuează un test pentru depistarea infecției cu coronavirus

Autoritățile au anunțat vineri un număr de teste pentru depistarea coronavirusului aproape dublu față de raportarea precedentă. Astfel, dacă joi erau anunțate un număr de 4.973, vineri au fost comunicate 8.284 de teste.

Creșterea substanțială este explicată de către autorități prin mai multe schimbări:

  • Schimbarea metodologiei de raportare în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19)
  • Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate.
  • Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că „​au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR„.

Problema numărului de teste efectuate a fost una atent discutată de când cu extinderea epidemiei de coronavirus în România ca urmare a recomandării Organizației Mondiale a Sănătății de a se efectua un număr cât mai mare de teste. Spre comparație cu țările din vest, care au și un număr mult mai mare de cazuri, România are o rată mai redusă de testare venită și pe fondul criteriilor aplicate pentru ca o persoană să fie supusă testului.

Sursa: europalibera.org


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.