Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, trage un semnal de alarmă în privința situației cazurilor de infectare cu Covid-19 în România.
Image: © GettyImages

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, trage un semnal de alarmă în privința situației cazurilor de infectare cu Covid-19 în România.

Medicul spune că, la toamnă, ”ne așteptăm la un tsunami”, daacă autoritățile nu vor lua măsuri împotriva celor care sunt împotriva regulilor sanitare de protecție.

El spune că, la Timișoara, asistăm la o creștere ”incredibilă” a cazurilor de infectare cu Covid-19 și că Terapia Intensivă este plină.

”Cert este că severitatea cazurilor este în creștere incredibilă și ne așteptăm la ce este mai rău. Terapia intensivă este plină în acest moment, avem în fiecare zi o medie de 2 decese, ținând cont că avem 6 locuri.” – a spus managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara la Digi 24.

În România, pandemia se extinde

Între timp, în România pandemia se extinde. 799 de cazuri noi de infecție Covid-19 au fost date în ultima statistică a autorităților.

Sunt tot mai mulți pacienți cu forme grave, iar aici ar putea apărea o problemă, căci în unele spitale nu mai sunt locuri libere în secțiile de terapie intensivă.

Bucureștiul va ajunge în curând pe această listă.

 

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a tras și el un semnal de alarmă privind numărul mare de forme severe şi critice de COVID – 19.

El spune că o parte dintre cetăţeni nu respectă nicio regulă și că spitalul în care activează se află într-o situaţie dificilă, pentru nu mai are loc pentru pacienţii infectaţi cu SARS CoV – 2.

”Suntem într-o perioadă dificilă, în care numărul de cazuri de infecţie Covid-19 au crescut alarmant şi în judeţul Timiş. Consecutiv a crescut şi numărul de forme severe şi critice, precum şi de decese. Toate acestea se datorează şi faptului că o parte dintre concetăţeni nu repectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspiraţiei sau falselor îndemnuri la libertate. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa şi sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalţi. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalţi, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorităţi”, a scris, vineri, pe Facebook, medicul Virgil Musta, potrivit News.ro.

Medicul s-a referit şi la situaţia dificilă în care se află Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, care a ajuns să nu mai aibă locuri disponibile.

”Această zonă dedicată Covid a devenit neîncăpătoare, atât pe secţie, cât şi pe ATI şi va trebui să reconfigurăm din nou circuitele şi organizarea şi să extindem din nou paturile de pe secţii şi de pe ATI dedicate numai covid, fiind nevoiţi din nou să transferăm către alte spitale pacienţii internaţi cu alte afecţiuni. Nu ne-am dori acest lucru, pentru că au de suferit în primul rând aceşti pacienţi. Dacă capacitatea de la noi va fi ocupată (situaţie pe care evident că nu ne-o dorim), vom avea nevoie de ajutor de la spitalele desemnate ca fiind de suport pentru pacienţi covid (ex. Spitalul CFR sau chiar Spitalul Militar de campanie)”, a mai scris Musta.

Sursa: stirileprotv.ro

 


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.