Avem 555 de cazuri la 13.400 de teste lucrate. O cifră asemănătoare a fost pe 11 aprilie când au fost 523 de cazuri în 24 de ore.
Image: © GettyImages

Nelu Tătaru a vorbit la Digi24 despre numărul-record de infectări din România. Ministrul Sănătății spune că este și rezultatul deciziei CCR care a declarat izolarea și carantinarea neconstituționale. Iar ca urmare a aceste decizii, multe persoane, deși infectate, au ales să iasă din izolare și din carantină.

Nelu Tătaru: Avem 555 de cazuri la 13.400 de teste lucrate. O cifră asemănătoare a fost pe 11 aprilie când au fost 523 de cazuri în 24 de ore.

Suntem într-o transmitere comunitară, într-o mare relaxare și suntem într-un moment în care nu mai putem obliga internarea sau izolarea pacienților pozitivi.

Cei cu simptome severe rămân internați în spital.

Sunt oameni pozitivi care au plecat din spitale în aceste 4, 5 zile și care în acest moment trebuie monitorizați .

Este o precauție, în contextul în care avem o lipsă de pârghii în acest moment, și mă refer la internare și izolare.

Acelea făceau ca noi să limităm transmiterea comunitară. În acest moment avem o transmitere comunitară la nivelul întregii țări. Sunt zone cu transmitere mai accentuată decât altele.

Pe litoral este o mare aglomerare umană, că vrem, că nu vrem. Și este sezonul estival. Am fost la spitalul din Constanța, unde acum se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe între 300 și 350 de persoane pe zi, pe timpul maximului pandemiei erau 100, 150 pe zi și se va ajunge la vârful sezonului estival la 550, 650 de persoane prezentate zilnic la UPU.

Am vrut să mă asigur că acest spital poate acoperi necesarul pe perioada de maxim și am vrut să văd stadiul spitalului de campanie.

Este deservit de personal de la Spitalul Militar.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.