Nordul Italiei este devastat de coronavirus

sâmbătă, aprilie 4th, 2020
După patru săptămâni de blocaj la nivel național, foarte puțini italieni încă cântă de pe balcoane sau bătând vase și tigăi în solidaritate.

După patru săptămâni de blocaj la nivel național, foarte puțini italieni încă cântă de pe balcoane sau bătând vase și tigăi în solidaritate. În schimb, steagurile au fost reduse la jumătatea personalului în această săptămână pentru cele aproape 15.000 de victime ale coronavirusului, inclusiv medicii, asistenții medicali și profesioniștii din domeniul sănătății care au pierit din 23 februarie.

Coronavirus

Blocarea, care inițial era programată să se încheie vineri, 3 aprilie, a fost extinsă dincolo de Paște, iar italienii de la nord la sud se apropie de un punct de rupere la fel cum măsurile draconice au început să prezinte semne de oprire a răspândirii Covidului. 19.

Cele mai bogate provincii din nordul Italiei au luat amploarea focarului de coronavirus cu peste 75% din cazurile totale și decese la nord de Toscana, în centrul țării, conform agenției italiene de protecție civilă.

Peste 10.000 de lucrători din domeniul sănătății din provinciile de nord au fost infectați cu virusul, potrivit Federației Italiene a Medicului, deoarece lipsa unui echipament de protecție adecvat a făcut ca contagiunea din cadrul unităților de sănătate să contribuie la răspândirea răspândită. Unele dintre cele mai bune structuri de sănătate din toată Europa se află în nordul Italiei, dar au fost împinse să se prăbușească aproape odată cu numărul mare de pacienți Covid-19 care au nevoie de îngrijiri urgente.

Dacă grupul de infecții inițial ar fi început în regiunile mai sărace din sud, care nu au aceeași infrastructură puternică, nimeni nu contestă că criza ar fi fost și mai gravă.
Dar și regiunile sudice se luptă. Așa-numitul „mezzogiorno” este locul în care se bazează centrele sindicale ale criminalității organizate și unde șomajul se ridică în jurul a 20% pentru adulți și până la 50% pentru cei sub 24 de ani în timpul celor mai bune perioade, potrivit cifrelor Institutului Național de Statistică italian ( ISTAT). Chiar și când focarele din unele comunități din sud afectează „doar” câteva mii, facilitățile sunt întinse, iar îngrijirea pentru pacienții non-Covid a fost grav compromisă.

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.