Din Portugalia, în vest, și până în Grecia, în est, guvernele au început ridicarea restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Oamenii au din nou voie să iasă din casă, iar magazinele încep să primească iar clienți
Image: © GettyImages

Din Portugalia, în vest, și până în Grecia, în est, guvernele au început ridicarea restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Oamenii au din nou voie să iasă din casă, iar magazinele încep să primească iar clienți. În toate țările s-a putut observa un mesaj comun, anume că ridicarea restricțiilor înseamnă mai multă responsabilitate individuală, deoarece noul coronavirus nu a dispărut.

Coronavirus Spania

Spania începe de astăzi redeschiderea turismului. Terasele barurilor și restaurantelor se vor putea deschide, dar să nu se umple la mai mult de jumătate din capacitate. De asemenea, oamenii vor putea să stea în grupuri de până la 10 persoane, atât în casă cât și în aer liber. Dar această relaxare este rezervată doar pentru trei insule din arhipelagul Canare, care intră direct în faza întâi a planului. Restul țării va fi în faza zero încă o săptămână.

 

Coronavirus Portugalia

Portugalia redeschide de astăzi magazinele mici de cartier, frizeriile, librăriile și showroom-urile auto. De asemenea, măștile sunt de astăzi obligatorii în spațiile publice și în mijloacele de transport în comun. Portughezii se pot întoarce la serviciu, dar autoritățile încă recomandă telemunca acolo unde este posibil. Aceasta este prima fază a redeschiderii țării, mai urmează alte două care vor mai reduce din restricții.

Coronavirus Germania

În Germania se deschid astăzi unele școli, dar măsura este decisă la nivelul fiecărui land. Frizeriile vor putea primi din nou clienți. De asemenea, lăcașurile de cult, muzeele, monumentele și grădinile zoologice care nu s-au deschis până acum se deschid de astăzi. Barurile, restaurantele și locurile de joacă rămân însă închise.

Coronavirus Grecia

Grecia începe de astăzi ieșirea din starea de criză. Este un moment așteptat de toată țara mai ales că se apropie sezonul estival care contează foarte mult pentru bugetul statului, dar și pentru proprietarii de pensiuni sau restaurante.

Începând de astăzi, unele plaje grecești vor fi din nou deschise pentru oameni, dar cu restricții. Cel mai probabil, doar persoanele care stau în apropiere vor putea să se bucure de nisip.

Coronavirus Serbia

Și Serbia redeschide de astăzi restaurantele si cafenelele, atât de populare printre sârbi, mai ales că vremea a început să se încălzească. Totuși, localurile nu vor avea voie să opereze la capacitate maximă, astfel încât să se poată respecta distanța socială.

Coronavirus Ungaria

Și Ungaria intră de astăzi într-o nouă fază. Toate magazinele, plajele, ștrandurile, muzeele și grădinile zoologice se redeschid și pot primi vizitatori, mai puțin cele din Budapesta. Capitala țării încă rămâne cu restricții. Tot de astăzi, acoperirea gurii și nasului este obligatorie în magazine și în mijloacele de transport în comun. De asemenea, evenimentele sportive se vor putea desfășura, dar fără spectatori.

Coronavirus Italia

Italia iese de astăzi din carantină. Industriile și construcțiile repornesc, iar oamenii vor avea voie să iasă din case să ia aer, după aproape două luni. Cifrele arată că această relaxare, deși precaută, nu este grăbită – duminică s-a înregistrat cel mai mic număr de noi decese din cauza noului coronavirus de la începutul carantinei, la 9 martie.

Coronavirus Croația

Croaţia începe de luni a doua fază a relaxării carantinei. Sistemul sanitar public şi privat îşi poate relua activitatea normală, cu unele excepţii. Saloanele de înrumuseţare şi frizeriile se pot redeschide şi ele, iar de lunea viitoare, se vor redeschide mall-urile, grădiniţele şi şcolile, iar oamenii se pot aduna în grupuri mai mari de 10 persoane, desigur, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Coronavirus Slovenia

Pe 4 mai, în Slovenia se vor redeschide saloanele de înfrumusețare. Purtarea măștilor devine obligatorie în interior, în spațiile publice. Autoritățile urmează să stabilească când se vor redeschide școlile, hotelurile, barurile și restaurantele, potrivit Sky News.

Coronavirus Belgia

Începând de luni, în Belgia, vor începe să circule mai multe mijloace de transport în comun, iar purtarea măştilor de protecţie în transportul în comun de către persoane cu vârste peste 12 ani devine obligatorie.

Coronavirus Austria

Austria a fost printre primele țări europene care au luat măsuri de relaxare a restricțiilor. De astăzi școlile se vor redeschide gradual. Întâi se vor întoarce la cursuri elevii din ultimul an de liceu, pe care îi așteaptă și examenul pentru finalizarea studiilor.

Sursa:digi24.ro

 


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.