Norvegia pompează 10 miliarde de euro în economie

luni, martie 16th, 2020
Norvegia pompează 10 miliarde de euro în economie / Toți străinii intră în carantină forțată / În Finlanda nu au fost închise școlile, deși sunt mai multe cazuri de infectare ca în România
Image: © Ionuț Eriksen, președintele Camerei de Comerț Româno-Norvegiene; Sursa: Facebook

Regele Norvegiei a cerut poporului unitate la fel ca în al doilea război mondial și la atacurile lui Anders Breivik din iulie 2011, soldate cu 77 de morți, după ce țara cu peste 5,4 milioane de locuitori a înregistrat 3 decese și peste 1250 de cazuri de infectare cu coronavirusul Covid-19, a declarat pentru G4Media.ro Ionuț Eriksen, președintele Camerei de Comerț Româno-Norvegiene.

Coronavirus Norvegia

Regatul a lansat deja două pachete financiare în valoare de peste 10 miliarde de euro pentru susținerea economiei și plătește oamenii trimiși în șomaj cu 66 la sută din ultimul venit. Norvegia a închis școlile și introduce toți străinii veniți în țară în carantină forțată. Oslo, acum câteva săptămâni vesel și plin de lume, e pustiu, spune Ionuț Eriksen.

Antreprenorul de origine română a plecat în Grecia când era copil și din 1998 este stabilit în Norvegia, la Oslo. A pus pe picioare lanțul Eurodent de clinici stomatologice. Are și divizii de consultanță financiară și turism. În vremurile bune, avea o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro. Acum, are pierderi chiar și de 90 la sută din pricina crizei coronavirusului și trimite 100 de oameni în șomaj tehnic.

Sursa: g4media.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.