Altădată pline, numeroase cămine de bătrâni se golesc din cauza pandemiei.
Image: © GettyImages

Rudele preferă să-și ia bunicii acasă, de frică să nu se îmbolnăvească. La Iași, de pildă, unde oamenii erau trecuți înainte pe liste de așteptare, o treime din locuri sunt goale. Și la Galați, unde au existat focare de Covid-19 în două centre, mulți bătrâni au fost luați de familii.

Tatăl Gabrielei locuia la cămin de nouă luni când a venit pandemia. Centrul în care era rezident a devenit focar de coronavirus, așa că fata a decis să-l ia acasă.

Gabriela: „Tatăl meu chiar a pierdut doi colegi, atunci am intrat în panică și am zis că trebuie neapărat să-l scoatem de acolo. Îl îngrijim familia, dar vorbim aici doar de mama care stă permanent și este însoțitor permanent.”

În Galați, zeci de bătrâni au murit în cele două aziluri declarate focare de coronavirus. Și la Iași, o treime dintre locurile din căminele de stat au fost golite de criza sanitară provocată de virusul SARS-CoV-2. Nicoleta a decis să își ia mama acasă din centrul în care a locuit în ultimii doi ani și unde nu mai avea voie să o viziteze.

Sursa: stirileprotv.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.