Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara: „O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești”
Image: © GettyImages

O femeie gravidă bolnavă de COVID-19 a decedat, joi după-amiază, după ce a intrat în stop cardiorespirator în timpul transferului de la spital din Arad la Timişoara. Aceasta a făcut un stop cardiorespirator pe ambulanță, apoi alte trei în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara.  Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara: „O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești”

Femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni. Ea a fost internată în secţia secția de Anestezie și Terapie Intensivă a fostului spital municipal din Arad. După ce starea de sănătate s-a agravat, pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timişoara.

Din informațiile TION, gravida nu avea probleme de sarcină. Doctorii au descoperit-o că avea saturația de oxigen de 70 la sută, foarte scăzută. A fost trimisă la Spitalul Județean Timișoara, pentru a o stabiliza. A făcut un stop pe ambulanță, în drumul Arad-Timișoara, și încă trei stopuri la Unitatea de Primiri Urgențe, la Spitalul Județean Timișoara.

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, consideră că „o simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești” în cazul gravidei transferate de la Arad.

Sursa:tion.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.