Cercetătorii din China au descoperit că două tipuri diferite de noi coronavirus ar putea provoca infecții la nivel mondial.
Image: © Getty Images

Cercetătorii din China au descoperit că două tipuri diferite de noi coronavirus ar putea provoca infecții la nivel mondial.

Într-un studiu preliminar publicat marți, oamenii de știință de la Școala de Științe ale Vieții de la Universitatea Peking și Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit că un tip mai agresiv al noului coronavirus a reprezentat aproximativ 70% din tulpinile analizate, în timp ce 30% au fost legate de un nivel mai puțin tip agresiv.

Cel mai agresiv tip de virus s-a dovedit a fi predominant în primele etape ale focarului din Wuhan – orașul chinez unde COVID-19 a fost detectat pentru prima dată la sfârșitul anului trecut.

Însă frecvența acestui tip de virus a scăzut de la începutul lunii ianuarie.

Cercetătorii au declarat că rezultatele lor indică faptul că dezvoltarea de noi variații ale vârfului în cazurile COVID-19 a fost „probabil cauzată de mutații și selecție naturală pe lângă recombinare”.

„Aceste descoperiri susțin cu tărie o nevoie urgentă de studii ulterioare și complete, care combină date genomice, date epidemiologice și înregistrări grafice ale simptomelor clinice ale pacienților cu boala coronavirusului 2019 (COVID-19)”, au spus aceștia.

Cercetătorii au avertizat că datele examinate în studiu erau încă „foarte limitate”, subliniind că studiile de urmărire a unui set mai mare de date ar fi necesare pentru a obține o „mai bună înțelegere” a evoluției și epidemiologiei COVID-19.

Descoperirile au fost publicate în revista National Science Review, revista Academiei Chineze de Științe.

Restricții de călătorie

Studiul vine la scurt timp după ce OMS a confirmat că virusul cu răspândire rapidă a infectat peste 93.000 de oameni în întreaga lume, cu cel puțin 3.100 de decese.
Marea majoritate a acestor cazuri au fost raportate în China, deși numărul de noi infecții zilnice de peste mări a depășit acum cele din a doua cea mai mare economie din lume.

Coreea de Sud, Italia, Iran și Germania au înregistrat în ultimele zile uptick-uri puternice în cazuri de virus gripal, multe țări impunând restricții de călătorie pe zonele afectate de virus din întreaga lume.

Focarul s-a răspândit acum în peste 70 de țări, în timp ce OMS a avertizat că COVID-19 ar putea ajunge în curând la majoritatea națiunilor „dacă nu chiar”, din întreaga lume.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.