OMS a anunțat când ar putea începe distribuirea unui vaccin anti-coronavirus

luni, iulie 20th, 2020
Cercetătorii încearcă, de la începutul pandemiei, să ”decripteze” noul coronavirus, în aceste momente aflându-se în faza de testare mai multe vaccinuri anti-COVID-19.
Image: © GettyImages

Cercetătorii încearcă, de la începutul pandemiei, să ”decripteze” noul coronavirus, în aceste momente aflându-se în faza de testare mai multe vaccinuri anti-COVID-19. Soumya Swaminathan – coordonatoarea științifică a OMS – a transmis că s-au înregistrat progrese constante, în ultimele 7 luni, însă ”mai este de lucru”.

Cecetările începute au avut ca rezultat peste 20 de vaccinuri anti-COVID -19 aflate în faza de studii clinice, spune Soumya Swaminathan, potrivit Agerpres, iar probabilitatea ca toate aceste vaccinuri să eșueze ”este foarte mică”.

În ceea ce privește momentul în care ar putea începe, la nivel mondial, distribuirea unui astfel de vaccin, coordonatoarea științifică a OMS afirmă că ”jumătatea anului viitor” (n.red. – 2021) ar fi un punct de reper temporal viabil. Începutul anului 2021 ar putea însemna identificarea vaccinului-minune, apoi ar fi declanșată producția pe scară largă și, după câteva luni, distribuirea vaccinului.

Sursa: gandul.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.