OMS spune că falsele afirmații de coronavirus provoacă ‘infodemie

vineri, februarie 14th, 2020
De când izbucnirea coronavirusului a fost etichetată o urgență pentru sănătatea publică, cărțile despre boală - despre care domnul Pattison a spus că nu sunt „bazate pe știință”
Image: © GettyImages

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) solicită companiilor tehnologice să ia măsuri mai dure pentru a lupta cu știrile false despre coronavirus.

Împinsul vine ca un reprezentant al OMS a călătorit în Silicon Valley pentru a vorbi direct firmelor tehnologice despre răspândirea informațiilor false.

OMS a catalogat răspândirea falselor știri despre focar drept „infodemică”.

Peste 1.000 de oameni au murit în urma focarului, care a început în China centrală, dar care s-a răspândit la nivel global.

Andrew Pattison, manager de soluții de afaceri digitale, pentru OMS, a spus că informațiile false „s-au răspândit mai repede decât virusul”.

Bogus susține că virusul a fost răspândit consumând ciorba de lilieci sau ar putea fi vindecat de usturoi au măturat deja site-ul.

„Nu se bazează pe știință”
Domnul Pattison a vorbit joi cu privire la o întâlnire a companiilor tehnologice găzduite la sediul Facebook din Mountain View, California.

Alte firme prezente au inclus Google, Apple, Airbnb, Lyft, Uber și Salesforce.

La începutul săptămânii, a purtat discuții cu Amazon, la sediul gigantului e-commerce din Seattle.

De când izbucnirea coronavirusului a fost etichetată o urgență pentru sănătatea publică, cărțile despre boală – despre care domnul Pattison a spus că nu sunt „bazate pe știință” – au fost scoase la vânzare la vânzătorul online.

OMS este, de asemenea, îngrijorat de faptul că atunci când utilizatorii caută termenul coronavirus pe Amazon, apar listele pentru măștile feței și stimulatoarele de vitamina C. Vitamina C a fost listată ca una dintre falsele cure pentru coronavirus.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.