Anunțul a susținut o declarație recentă a ministrului francez al sănătății potrivit căreia ibuprofenul poate agrava efectele Covid-19 și ar trebui evitat.

Anunțul a susținut o declarație recentă a ministrului francez al sănătății potrivit căreia ibuprofenul poate agrava efectele Covid-19 și ar trebui evitat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat persoanelor cu simptome COVID-19 să evite administrarea de ibuprofen, după ce oficialii francezi au fost îngrijorați că poate face virusul mai dăunător.
Un studiu recent realizat în jurnalul medical The Lancet teoretizând că o enzimă stimulată de ibuprofen ar putea permite și exacerba infecțiile cu COVID-19 l-a determinat pe ministrul Sănătății Franței, Olivier Veran, să sugereze prin intermediul social media că medicamentul trebuie evitat.

Întrebat cu privire la studiul reporterilor de la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a declarat că experții „se uită la acest lucru pentru a oferi îndrumări suplimentare”.
„Între timp, vă recomandăm să utilizați mai degrabă paracetamol și să nu utilizați ibuprofenul ca auto-medicament. Acest lucru este important”, a spus el.
Dacă ibuprofenul ar fi fost „prescris de către profesioniștii din domeniul sănătății, atunci, desigur, asta depinde de ei”, a adăugat el.
Ibuprofenul este vândut sub o serie de nume de marcă, inclusiv Nurofen și Advil.
Un purtător de cuvânt al Reckitt Benckiser, compania farmaceutică britanică care face Nurofen, a declarat într-o declarație prin e-mail că compania este conștientă de preocupările legate de utilizarea antiinflamatoarelor, cum ar fi ibuprofenul pentru tratarea simptomelor COVID-19, potrivit Science Alert.

Sursa: jpost.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.