Pandemia a dus la o creștere a cererilor pentru operații de micșorare a stomacului

miercuri, septembrie 9th, 2020
Gabriel a slăbit 79 de kilograme. Anul trecut, pe vremea asta, cântărea 160 de kilograme.
Image: © GettyImages

Pandemia a crescut numărul cererilor pentru operații de micșorare a stomacului. Asta pentru ca în spatele obezității se ascund mai multe boli, precum diabetul, afecțiuni cardiovasculare, care cresc riscul de mortalitate în cazul îmbolnăvirii cu noul coronavirus. În plus, din cauza surplusului de greutate acești oameni sunt predispuși sa facă forme mai grave.

„Când aveam 160 de kilograme eram aici, cureaua. Acum sunt 13 găuri, aproape 30 de centimetri din talie, slăbiți. În fiecare lună mai dădeam 2 găuri, 2 găuri, 2 găuri”, a declarat Gabriel Radu, pacient.

Coronavirus

Gabriel a slăbit 79 de kilograme. Anul trecut, pe vremea asta, cântărea 160 de kilograme. A încercat 2 diete, sport și niciun rezultat. Ce dădea jos, punea la loc dublu și asta în scurt timp. Analizele erau proaste, iar medicii i-au spus în repetate rânduri că trebuie să slăbească. În cazul lui, operația de micșorare a stomacului a fost singura care l-a ajutat să scape de kilogramele în plus.

„Am un copil de crescut și vreau să stau cât mai mult lângă el. Și vreau să trăiesc. Ce pățeam acum cu nebunia asta de COVID-19, cu obezitatea mea morbidă. Eram în ultimul stadiu al obezității. Eram posibilă victimă. O răceală și probabil se agrava și… Înainte, când aveam 160 de kilograme, răceam așa la 2 săptămâni, eram mai mereu răcit. Acum nu se mai atinge nimic. Imunitatea probabil e mult mai bună”, a spus el.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.