Pandemia coronavirus: corespondenții CNN reflectă modul în care am ajuns aici

duminică, aprilie 5th, 2020
În ultima zi a anului 2019, Organizația Mondială a Sănătății primește cuvântul despre o boală asemănătoare cu pneumonia în orașul central chinez Wuhan
Image: © GettyImages

Întrucât întreaga lume se preia cu efectele focarului de coronavirus, este ușor să pierdem din vedere cum am ajuns aici. În memoria recentă nu există multe evenimente care s-au apropiat de implicațiile de anvergură în ceea ce privește sănătatea noastră publică, interacțiunile sociale și economia globală; viața așa cum știm că a fost modificată.

Coronavirus

De la început, jurnaliștii CNN au acoperit această poveste fără precedent din toate colțurile globului. La trei luni de când am auzit primele șoapte ale unei boli respiratorii ciudate apărute în China, aceasta este povestea unei povești – de la cei care au asistat și au raportat despre ea de prima dată.

Wuhan: Ground zero

În ultima zi a anului 2019, Organizația Mondială a Sănătății primește cuvântul despre o boală asemănătoare cu pneumonia în orașul central chinez Wuhan. Potrivit Wuhan Municipal Health, cazurile apar între 12 și 29 decembrie. Noua decadă începe cu autoritățile chineze să închidă piața angro de fructe de mare din Huanan la 1 ianuarie; oficialii din domeniul sănătății suspectează că animalele sălbatice vândute pe piață ar putea fi sursa virusului.
David Culver, corespondent internațional CNN, cu sediul la Beijing: La început a fost anul trecut că … am primit primul cuvânt despre ceva ce se întâmplă în Wuhan. Cred că prima mea reacție a fost: „Ei, unde e Wuhan?”
Dr. Sanjay Gupta, corespondent șef medical CNN: Primisem mesaje de la colegii de la Academia Națională de Medicină [din SUA], spunând practic: „Steagul roșu. Fii la vedere”. Și, acoperind o mulțime de aceste tipuri de pandemii din întreaga lume, antena mea a urcat imediat. Asta a fost chiar la începutul tuturor. Nimeni nu știa exact unde se îndrepta acest lucru în acel moment, dar atunci am început cu adevărat să fim atenți.

Nectar Gan, CNN Digital Reporter, cu sediul în Hong Kong: Oamenii erau foarte nervoși, urmărind această pneumonie misterioasă care se dezvoltă peste graniță în China. Îmi amintesc încă de la începutul lunii ianuarie, autoritatea spitalului din Hong Kong începuse deja să înregistreze toate cazurile suspectate – practic, persoane care călătoresc la Wuhan și se întorc în Hong Kong fie cu febră, fie cu tuse, fie cu alte simptome respiratorii și se juca în noutățile în fiecare zi.

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.