La nivel global, numarul de infectii confirmate a trecut de un milion, cu aproape 49.000 de victime. In Italia au avut loc cele mai multe decese provocate de coronavirus, peste 13.000 de morti, potrivit datelor oferite de Johns Hopkins.
Image: © GettyImages

Pandemia de coronavirus face ravagii în SUA.950 de morti de COVID in SUA intr-o singura zi.

Pandemia de coronavirus a dus in Statele Unite la un numar record de 6,6 milioane de cereri pentru indemnizatii de somaj in doar o saptamana si a ucis 950 de americani intr-o singura zi, arata cele mai recente date.

Numarul americanilor care au solicitat indemnizatii de somaj saptamana trecuta a depasit un maxim atins cu o saptamana inainte, activitatile economice fiind blocate de masurile adoptate de autoritati pentru a tine sub control extinderea noului coronavirus, potrivit Reuters.

„Iti taie respiratia. Evident, reactia imediata la ceva de genul acesta va fi frica”, a spus Justin Hoogendoorn, sef pentru strategie si analize in domeniul tranzactiilor cu venituri fixe la firma Piper Sandler din Chicago.

Coronavirus in SUA

Statele Florida, Georgia, Mississippi si Nevada au cerut cetatenilor sa ramana acasa, ridicand la 39 numarul de state americane care au impus astfel de masuri.
Expertii in sanatate publica afirma ca masurile sunt o necesitate urgenta, dar economistii spun ca ar putea duce la o contractie economica de 30% sau mai mult in trimestrul al doilea.

Numarul deceselor provocate de coronavirus in Statele Unite a crescut cu 950, pana la un total de peste 4.800, marcand a treia zi la rand de cresteri record.

Alti 26.000 de americani au fost testati pozitiv pentru coronavirus, numarul total de cazuri confirmate crescand la 214.000, aproape dublu fata de Italia, care se afla pe locul al doilea in lume.

La nivel global, numarul de infectii confirmate a trecut de un milion, cu aproape 49.000 de victime. In Italia au avut loc cele mai multe decese provocate de coronavirus, peste 13.000 de morti, potrivit datelor oferite de Johns Hopkins.

 

Sursa: ziare.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.