Pandemia de coronavirus lasă berea și sucurile fără acid. Care e explicația

luni, aprilie 20th, 2020
Berea şi băuturile răcoritoare sunt în pericol să îşi piardă acidul, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, citată de Mediafax.
Image: © GettyImages

Berea şi băuturile răcoritoare sunt în pericol să îşi piardă acidul, din cauza pandemiei de coronavirusrelatează Reuters, citată de Mediafax.

Pandemia a dus la reducerea cererii de benzină la pompe cu peste 30% iar dioxidul de carbon folosit pentru băuturile carbogazoase era obţinut în urma procesării etanolului în benzină. Lipsa de cerere pentru etanol a provocat o creştere a preţului pentru dioxidul de carbon, astfel că producătorii de băutări sunt puşi în dificultate.

Coronavirus

Nu mai puţin de 34 din totalul de 45 de întreprinderi care procesează etanolul în Statele Unite şi vând dioxid de carbon au fost obligate să îşi întrerupă sau să îşi reducă producţia, pe fondul scăderii cererii după izbucnirea epidemiei.

Producătorii de bere se plâng deja că preţul pentru dioxidul de carbon a crescut cu 25%. La începutul lunii aprilie, reprezentanţii producătorilor de dioxid de carbon au adresat o scrisoare vicepreşedintelui american, Mike Pence, arătând că producţia a scăzut cu 20% şi că până la jumătatea lunii scăderea ar putea ajunge la 50%.

Nu doar producătorii de băuturi acidulate ar fi afectaţi, ci şi companiile care procesează carne, dioxidul de carbon fiind necesar şi pentru împachetarea, păstrarea şi transportul cărnii.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.