Misha și zeci de alți solicitanți de azil la hotelul din Dublin au fost anunțați că vor fi mutați într-un oraș rural la peste 200 de mile distanță, pe coasta de vest a Irlandei, din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea Covid-19 prin cazare, care a fost de asemenea împărtășit de către oaspeți plătitori.

Misha locuia într-un hotel dintr-o suburbie frunzătoare a capitalei Irlandei, sub controversatul sistem de cazare al solicitanților de azil din țară, când a ajuns o scrisoare.

Aștepta luni întregi să se ia o decizie privind statutul de azil. Dar scrisoarea nu era despre asta.

Coronavirus in SUA

Misha și zeci de alți solicitanți de azil la hotelul din Dublin au fost anunțați că vor fi mutați într-un oraș rural la peste 200 de mile distanță, pe coasta de vest a Irlandei, din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea Covid-19 prin cazare, care a fost de asemenea împărtășit de către oaspeți plătitori. Avea mai puțin de 24 de ore pentru a-și împacheta lucrurile.

Când a fost transferată la centrul de cazare Skellig Star din Cahersiveen, județul Kerry, pe 18 martie, ea spera că va fi în siguranță. Însă, după ce a sosit și i s-a spus să se coase cu un alt solicitant de azil pe care nu-l știa, a început să se teamă de cel mai rău.

„Am fost speriată de viața mea”, a spus Misha, care a cerut ca numele ei real să nu fie folosit de teama că ar putea afecta cererea de azil.

 

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.