New Jersey alăturându-se pe lista statelor care emit o comandă de ședere la domiciliu sau alte mandate de măturare pentru a combate răspândirea noului coronavirus.

Numărul americanilor aflați în blocare virtuală a crescut sâmbătă la peste 80 de milioane, New Jersey alăturându-se pe lista statelor care emit o comandă de ședere la domiciliu sau alte mandate de măturare pentru a combate răspândirea noului coronavirus.

„Trebuie să aplatizăm curba și să ne asigurăm că rezidenții practică distanțarea socială”, a spus guvernatorul din New Jersey, Phil Murphy, adăugând: „Chiar și cu această ordine în vigoare … viața din New Jersey nu trebuie să se oprească complet.”

Comanda de ședere la domiciliu din New Jersey se aplică aproape tuturor celor 9 milioane de rezidenți ai săi. Vine după ce Illinois a emis un mandat similar vineri pentru cei 13 milioane de rezidenți ai săi și după ordinul de ședere la domiciliu din California pentru populația sa de 40 de milioane.

În New York, cu o populație de peste 19 milioane, guvernatorul a ordonat ca toate întreprinderile neesențiale să își păstreze lucrătorii acasă. Guvernatorul Pennsylvania a mai ordonat ca toate întreprinderile care nu „susțin viața” să fie închise.

New York a anunțat, de asemenea, sâmbătă, că numărul cazurilor de coronavirus este acum de peste 10.000.

La nivel mondial, acum există peste 275.000 de cazuri confirmate de coronavirus, potrivit Universității Johns Hopkins.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.