În plus, mii de câini și pisici din China au fost abandonați din frica nefondată că animalele ar putea transmite coronavirusul.
Image: © Getty Images

Romanul coronavirus a infectat peste 150.000 de oameni de pe glob, ucigând peste 6.000. Dar nu doar oamenii sunt afectați de răspândirea pandemiei.

Multe animale din Wuhan, orașul chinez care este epicentrul focarului de coronavirus, au murit sau riscă să moară după ce locuitorii și-au evacuat casele în urma blocajului, au spus susținătorii animalelor.

„Știm că mulți câini și pisici au fost lăsați în urmă în apartamentele din Wuhan, în special, când au fost evacuați rezidenții, dar și în alte zone precum Beijing, Dalian, Xi’an”, a spus Wendy Higgins, directorul media internațională la Humane Societatea Internațională, a declarat pentru CNN.

„Estimările sunt imposibile, dar știm că, de exemplu, în Wuhan, activiștii de animale au asistat cu animale în mai mult de 1.000 de apartamente. Deci, numărul național va fi semnificativ.”

Locuitorii care au fost nevoiți să-și lase animalele de companie în urmă, de obicei, au lăsat suficientă hrană și apă pentru a le dura câteva zile, crezând că vor putea să se întoarcă în curând, au spus unii avocați ai animalelor pentru CNN.
Dar la aproape o lună de la evacuare, mulți rezidenți nu s-au întors acasă.

„Lucrurile se pot agrava dacă epidemia rămâne necontrolată”, a declarat pentru CNN Deng Fang, șeful personalului Asociației pentru Protecția Animalelor Vshine.
Mulți rezidenți îngrijorați au contactat organizații precum Vshine pentru a cere angajaților să facă check-in la animalele de companie. Vshine a primit cel puțin 400 de apeluri pentru ajutor în orașul Dailan singur și au ajutat la salvarea a cel puțin 380 de câini și pisici care au rămas în urmă, a spus Fang.

Societatea SPCA din Hong Kong pentru prevenirea cruzimii față de animale (SPCA) a emis un memento similar.
„Membrii publicului sunt sfătuiți să diferențieze că„ a fi infectat „nu este egal să fie infecțios și capabil să răspândească virusul Covid-19”, a scris SPCA într-o postare pe Facebook.
Astfel de temeri au provocat incidente de violență împotriva animalelor din China, au spus Fang și Higgins, iar oficialii guvernului local au postat anunțuri care avertizează proprietarii de animale de companie să păstreze animalele în interior.

Membrii Vshine, unul dintre grupurile partenere ale HSI din China, merg pe jos doi câini pentru animale de companie care au fost lăsați în timpul focarului de coronavirus Wuhan. in cateva zile. Când restricțiile de călătorie i-au împiedicat să se întoarcă, au rugat Vshine să verifice și să le hrănească animalele de companie. ?

În plus, mii de câini și pisici din China au fost abandonați din frica nefondată că animalele ar putea transmite coronavirusul. Partenerii HSI din China, inclusiv Vshine, salvează animale de companie abandonate și informează publicul că câinii și pisicile nu prezintă un risc.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.