Primele cazuri de coronavirus misterios raportate în S.U.A.: Ce să știi acum

miercuri, ianuarie 22nd, 2020

Autoritățile chineze au detectat un nou focar de coronavirus.

Deși aceasta este aceeași familie cu virusul SARS, se pare că este o boală nouă.
Primul caz a apărut în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).
Au fost raportate 291 de cazuri de nou virus.
Nota editorului: Aceasta este o poveste în curs de dezvoltare care a fost actualizată de la prima publicare. Healthline va continua să actualizeze acest articol când vor exista informații noi.
Oamenii de știință chinezi au identificat un tip de coronavirus necunoscut anterior ca fiind cauza unui recent focar de pneumonie în orașul Wuhan, potrivit presei de stat.

Situația actuală urmărește focarul sever de sindrom respirator acut-coronavirus (SARS-CoV) în 2002 și prima detectare a sindromului respirator-coronavirus din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) în 2012.

Primul caz din S.U.A., confirmarea transmisiei om la om

Un rezident al statului Washington este primul american cu un caz confirmat de virus infecțios care a fost detectat inițial la Wuhan, China.
„Pe baza istoricului și a simptomelor de călătorie ale pacientului, profesioniștii din domeniul sănătății bănuiau acest nou coronavirus. Un eșantion clinic a fost colectat și trimis peste noapte CDC, unde testarea de laborator a confirmat ieri diagnosticul ”, a declarat CDC într-o declarație Sursa încredințată.

„CDC lucrează îndeaproape cu statul Washington și cu partenerii locali. O echipă CDC a fost desfășurată pentru a sprijini investigația în desfășurare în statul Washington, inclusiv urmărirea unor contacte apropiate pentru a stabili dacă altcineva s-a îmbolnăvit ”, a spus agenția.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat într-o declarație că bărbatul s-a întors din vizita într-o regiune din apropierea orașului Wuhan, China, unde focarul a fost detectat pentru prima dată.

El a aterizat pe aeroportul internațional din Seattle miercuri trecută. Simțindu-se rău la scurt timp după aceea, s-a adresat duminică la medicul său.

Într-o declarație, oficialii de sănătate ai statului Washington au spus: „S-a confirmat răspândirea umană către om. Cât de ușor sau durabil se răspândește acest virus rămâne necunoscut. ”

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că există 291 de cazuri confirmate de coronavirus Wuhan, cu 77 de cazuri noi raportate la 20 ianuarie, potrivit unui raport CNN.

Virusul se răspândește în Japonia

Infecțiile virale care au apărut în orașul chinez Wuhan au fost detectate recent în Japonia, spun oficialii.
Conform unei povești din 16 ianuarie, în Japonia Times, o cetățeană chineză care trăiește în Prefectura Kanagawa a fost pozitivă pentru noul virus.

Bărbatul se întorsese de la Wuhan pe 6 ianuarie și a fost internat pe 10. The Times relatează că și-a revenit și a fost externat la spital la începutul acestei săptămâni.

„Acesta este cel de-al doilea caz confirmat de 2019-nCoV care a fost detectat în afara Chinei, după confirmarea unui caz în Thailanda, la 13 ianuarie”, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) într-o declarație. „Având în vedere modelele globale de călătorie, sunt posibile cazuri suplimentare în alte țări.”

Pacientul japonez a spus că nu a vizitat piața de fructe de mare Wuhan, care a vândut și animale vii, cum ar fi păsări de curte, lilieci și marmote.

Cu toate acestea, este posibil să fi fost în contact cu persoane cu pneumonie în timp ce se afla la Wuhan, a declarat Centrul pentru Cercetări și Politici pentru Boli Infecțioase (CIDRAP) într-un comunicat.

Coronavirus

Centrul a subliniat că crește posibilitatea transmiterii de la om la om.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.