Multe industrii sunt în continuare închise sau își desfășoară activitatea cu restricții din cauza măsurilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea COVID-19.
Image: © GettyImages

Multe industrii sunt în continuare închise sau își desfășoară activitatea cu restricții din cauza măsurilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea COVID-19. Iar afacerile închise au efect de domino asupra altor ramuri economice. Efectele pe care le vedem acum sunt doar o mică parte din ceea ce ar putea urma. Experții spun că în toamnă vom resimți adevărata criză și că mulți oameni vor rămâne fără loc de muncă

Coronavirus

Economia românească nu a scăpat de efectele negative ale pandemiei de COVID-19. Multe afaceri s-au închis, iar numărul concedierilor este în creștere. Analiștii spun că în toamnă vom avea o imagine mai reală a problemelor din economie.

Adrian Bența, analist fiscal: Adevăratul efect al crizei îl vom vedea asupra companiilor cât și asupra salariaților începând cu data de 25 octombrie când sunt scadente aceste taxe. Atunci vom vedea câte firme rămân în picioare, dacă vor fi concedieri și cât de mari vor fi concedierile.

Restricțiile încă în vigoare nu au efect doar asupra industriilor vizate de acestea. Toate ramurile economice sunt interconectate, iar când una dintre ele nu funcționează și celelalte au de suferit.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.