România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat.
Image: © Getty Images

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane – niciun copil, dar persoane în vârstă – toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Citește și Noi informații despre primul caz de coronavirus din România. Cum s-a infectat tânărul și ce se întâmplă cu el

Actualizare 9.10. Pacientul care a fost confirmat cu coronavirus lucra la barul cetăţeanului italian, cei doi întâlnindu-se din prima seară când cetăţeanul străin a venit în localitate, adică în urmă cu o săptămână.

Actualizare 8.10. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a vorbit la Digi24 despre procedurile sanitare impuse de cazul confirmat de coronavirus în România.

Potrivit lui Tătaru, ancheta epidemiologică se extinde la a se căuta contacţii direcţi ai celui confirmat şi contacţii contacţilor.

Evaluarea se face serologic prin testare şi prin comorbidităţi existente la contacţi.

„Se respectă aceleaşi proceduri cu specificaţia că familia celui depistat nu va fi carantinată în instituţie, ci va avea carantina la domiciliu. Se modifică izolarea la domiciliu în carantină la domicliu, având în vedere că aceste persoane sunt deja izolate la domicliu. Vor fi supravegheate de poliţia locală şi organele MAI, se va transforma acea gospodărie în zona de deservire pentru personalul din comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă”, a explicat Nelu Tătaru.

Actualizare 7.30. Pacientul a ajuns la Institutul Matei Balș.

Au fost aduse încă nouă probe, altele decâte cele şapte care deja au ieşit negativ, a declarat la Digi24 secretarul de stat în MS Nelu Tătaru.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.