Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a României, luni 9 martie, a decis închiderea tuturor școlilor din România începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie,
Image: © Getty Images

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a României, luni 9 martie, a decis închiderea tuturor școlilor din România începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie, pe fondul numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus din țară, a anunțat la sfârșit premierul Ludovic Orban a ședinței comisiei. Măsura este preventivă și ar putea fi prelungită pe baza evoluției focarului de coronavirus, a adăugat el, potrivit G4Media.ro.

Coronavirus in Romania

Măsura vizează toate grădinițele, școlile primare, gimnaziale și liceale din România, atât publice cât și private, potrivit ministrului educației, Monica Anisie. Ministerul Educației analizează soluții pentru a susține cursuri online în perioada în care școlile sunt închise.

Grupul de suport tehnic și științific condus de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a propus ca toate școlile din România să se închidă până pe 21 aprilie (după pauzele de Paște) pentru a limita răspândirea virusului COVID 19, potrivit Mediafax.

Primul ministru interimar, Ludovic Orban, a declarat inițial că o astfel de măsură ar trebui analizată bine, deoarece închiderea școlilor ar perturba procesul educațional și ar cauza probleme părinților. Cu toate acestea, mai târziu după-amiaza, Orban și-a schimbat poziția și a spus că „dacă există cel mai mic risc, va trebui să suspendăm activitatea în sistemul de învățământ preuniversitar”, potrivit G4Media.ro.

 

Sursa: romanian-insider.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.