Situaţie dipserată la Spitalul Județean din Ploieşti. Unitatea de Primiri Urgențe nu mai face față din cauza avalanșei de persoane suspecte de COVID-19. Pacienții, cu simptome specifice bolii, așteaptă în condiții inumane primirea rezultatului la testul PCR. Unii dintre ei așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi 2 zile. Le este teamă să meargă acasă, teamă să nu-i îmbolnăvească pe cei dragi. Până la concluzii certe, ei nu pot fi internați, iar în spital nu e loc în alte saloane pentru cazarea lor. Medicii de acolo cer soluţii de urgenţă. Scene asemănătoare au avut loc în Spania și în Italia când aceste țări atingeau vârful de infectări.
Image: © GettyImages

Situaţie dipserată la Spitalul Județean din Ploieşti. Unitatea de Primiri Urgențe nu mai face față din cauza avalanșei de persoane suspecte de COVID-19. Pacienții, cu simptome specifice bolii, așteaptă în condiții inumane primirea rezultatului la testul PCR.

Unii dintre ei așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi 2 zile. Le este teamă să meargă acasă, teamă să nu-i îmbolnăvească pe cei dragi. Până la concluzii certe, ei nu pot fi internați, iar în spital nu e loc în alte saloane pentru cazarea lor. Medicii de acolo cer soluţii de urgenţă. Scene asemănătoare au avut loc în Spania și în Italia când aceste țări atingeau vârful de infectări.

Spitalul Județean, salonul 14 COVID, igienă până la Dumnezeu, dorm efectiv pe un pat cu un cearșaf de hârtie, un pat care stă să cadă. Dacă nu aș avea scaunul în sprijin, ar cădeaAici ar trebui să dorm cu capul, se cunoaște scândura, aici o altă scândură. Totul deplorabil! Faianța pică de pe pereți, aici este deja picată, aici ar trebui să dorm eu și în punguță acolo este și un mare gândac recolat de pe jos și se zice că este proaspăt dezinfectant. Vai de capul nostru!”.

Această mărturie îi aparține unei paciente care a așteptat câteva ore pe scaun la UPU Ploiești pentru a primi rezultatul testului de coronavirus. Sunt cazuri și mai rele: alții ar fi stat chiar și două-trei zile pe hol. În ultima săptămână, unitatea a fost complet depășită de situație – o recunosc chiar medicii.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.