Șapte morți după un hotel de carantină coronavirus se prăbușeste în China

duminică, martie 8th, 2020
Șapte persoane au murit după ce un hotel a fost folosit ca centru de carantină coronavirus s-a prăbușit sâmbătă seara în sud-estul Chinei, potrivit Ministerului Managementului de Urgență.
Image: © REUTERS

Șapte persoane au murit după ce un hotel a fost folosit ca centru de carantină coronavirus s-a prăbușit sâmbătă seara în sud-estul Chinei, potrivit Ministerului Managementului de Urgență.

Optzeci de oameni erau în interiorul clădirii când a coborât. Nouă au scăpat, în timp ce aproximativ 70 de persoane au fost prinse. Dintre aceștia, 43 au fost smulși din dărâmături, iar 28 rămân neîncasați.
Secția de pompieri Fujian a desfășurat peste 1.000 de pompieri și alți respondenți de urgență, care au lucrat toată noaptea pentru a găsi supraviețuitori.
„Folosim instrumente de detectare a vieții pentru a monitoriza semnele de viață și instrumente profesionale de intrare pentru a face intrări forțate. Încercăm tot posibilul să salvăm oameni prinși”, a declarat Guo Yutuan, șeful escadron al unității mobile a detașamentului de poliție armată Quanzhou.
Printre cei salvati s-au numarat un baiat tanar, tatal sau mama. Familia a fost dusă la un spital.

În momentul prăbușirii, 58 de persoane erau sub carantină în hotel și toate au dat rezultate negative pentru coronavirus. La fața locului existau, de asemenea, 16 personal de hotel și șase angajați ai dealer-ului auto.
Proprietarul clădirii se află în custodia poliției, potrivit agenției de știri Xinhua.
Hotelul era o structură din oțel cu șapte etaje, construită în 2013 și transformată în hotel în 2018, potrivit Xinhua. Proprietarul a început renovarea primului etaj în ianuarie.
Muncitorii l-au chemat pe proprietar în jurul orei 7 p.m. ora locală sâmbătă și i-a spus că un stâlp a fost denaturat în timpul construcției, potrivit Xinhua. Clădirea s-a prăbușit câteva minute mai târziu.
Oficialii locali au declarat Xinhua că o anchetă va stabili dacă clădirea s-a prăbușit din cauza unor probleme structurale sau lucrări de renovare.
Quanzhou se află la aproximativ 600 de mile de Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din China, unde peste 3.000 de oameni au murit în urma virusului.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.