Armata a preluat comanda în cazul imensului focar COVID din abatorul german în care sunt angajați și români. Nimeni nu știe câți români sunt infectați, pentru că angajatorul nu a spus nici poliției germane câți angajați are și unde locuiesc. Presa germană scrie că peste o mie dintre cei 6.500 de muncitori au fost depistați pozitiv, iar testele continuă. Tot jurnaliștii spun că cei mai mulți dintre oamenii angajați acolo sunt români și bulgari.
Image: © GettyImages

Armata a preluat comanda în cazul imensului focar COVID din abatorul german în care sunt angajați și români. Nimeni nu știe câți români sunt infectați, pentru că angajatorul nu a spus nici poliției germane câți angajați are și unde locuiesc. Presa germană scrie că peste o mie dintre cei 6.500 de muncitori au fost depistați pozitiv, iar testele continuă. Tot jurnaliștii spun că cei mai mulți dintre oamenii angajați acolo sunt români și bulgari. 

Povestea s-a inflamat și la nivel politic după ce premierul landului unde se află abatorul a acuzat românii că sunt responsabili pentru valul de infectări. Ulterior și-a retras declarația, fără să-și prezinte însă scuze, așa cum îi recomandase ministrul federal de Interne.

Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle a vorbit, la Digi24, despre situația de acolo și a caracterizat-o ca fiind una extrem de tensionată.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.