Oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății spun că nu au nicio dovadă a noului coronavirus originar dintr-un laborator și suspectează virusul probabil provenit dintr-o sursă animală.
Image: © GettyImages

Oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății spun că nu au nicio dovadă a noului coronavirus originar dintr-un laborator și suspectează virusul probabil provenit dintr-o sursă animală.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru identificarea gazdei specifice, au declarat oficialii OMS în cadrul unui briefing de presă la Geneva, luni.

Coronavirus

Săptămâna trecută, președintele Trump a susținut că a văzut dovezi care îi conferă un „grad ridicat de încredere” în care coronavirusul își are originea într-un laborator din Wuhan, China, dar a refuzat să ofere detalii în jurul afirmației sale. Afirmația sa contrazicea o declarație rară înregistrată din propria comunitate de informații.

Ryan a adăugat că OMS „va fi foarte dispus să primească orice informații” despre originea coronavirusului.

„Dacă aceste date și dovezi sunt disponibile, atunci va fi pentru guvernul Statelor Unite să decidă unde și când poate fi împărtășit, dar pentru OMS este dificil să funcționeze într-un vid informațional în această privință. Deci ne concentrăm pe ceea ce știm. Ne concentrăm pe dovezile pe care le avem ”, a spus Ryan.

Liliecii sunt sursa suspectă atât de Covid-19, cât și de MERS, dar oamenii de știință consideră, de asemenea, că liliecii au infectat un alt mamifer care apoi a infectat oamenii – o gazdă intermediară.

Sursa: cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.