Serviciile de spionaj din SUA monitorizau epidemia de coronavirus din China încă din noiembrie
Image: © GettyImages

Serviciile de spionaj americane monitorizau evoluţia noului coronavirus încă din luna noiembrie a anului 2019, cu doar câteva săptămâni înainte ca informaţia să fie inclusă în raportul informativ zilnic destinat preşedintelui Donald Trump, a declarat un oficial miliar american pentru CNN.

Cu toate că data exactă a primului raport este în continuară neclară, surse au declarat pentru CNN că informaţiile obţinute în noiembrie şi în săptămânile ulterioare au oferit mai multe avertismente despre potenţiala severitate a pandamiei care acum devastează Statele Unite ale Americii, transmite Mediafax.

Anumite informaţii pot fi transmise mai departe către cele mai înalte nivele ale guvernului doar după ce analiştii şi oficialii ating un anumit prag de încredere în evaluarea elaborată. Acel moment a avut loc la data de 3 ianuarie, prima zi în care informarea zilnică a preşedintelui Donald Trump a inclus informaţii despre noua infecţie din China şi posibilitatea răspândirii acesteia în lume şi inclusiv în SUA, scrie CNN.

 

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.