Sexul contează când vine vorba de coronavirus

duminică, februarie 23rd, 2020
În urma acestei scrieri, coronavirusul, sau COVID-19, s-a răspândit în 28 de țări, cu peste 76.000 de persoane infectate.
Image: © Getty Images

În urma acestei scrieri, coronavirusul, sau COVID-19, s-a răspândit în 28 de țări, cu peste 76.000 de persoane infectate. Aceste numere vor continua să crească, deoarece amenințarea unei pandemii globale este acum asupra noastră.

Conform raportului săptămânal China CDC din această săptămână, în total au fost înregistrate 1.023 de decese în cazuri confirmate de infecții cu COVID-19 doar în China.

Aceasta prezintă o rată a decesului pe bază de caz de 2,3%, deoarece doar 44.672 cazuri de sindrom viral cu pneumonie s-au dovedit a fi datorate COVID-19, spre deosebire de alte cauze ale deceselor legate de pneumonie.

Întrucât China, mai exact Wuhan în provincia Hubei, a văzut cel mai mare număr de infecții până în prezent la nivel mondial, epidemiologia acestor infecții a fost mai robustă de analizat.

Și în timp ce oricine, oriunde, pe uscat sau pe mare, poate contracta această infecție, gradul de simptome și riscul de mortalitate variază mult pe baza mai multor factori demografici

 

  • Persoanele în vârstă sunt mai slabe: Din cele 1.408 de cazuri de COVID-19 la pacienții cu vârsta peste 80 de ani, au existat 208 de decese, pentru o rată de fatalitate a cazurilor (numărul de decese la numărul de cazuri) de aproape 15%. În schimb, nu au existat decese în cele 416 cazuri la copii cu vârste cuprinse între 0-9 ani și un deces dintre cele 549 de cazuri de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 10-19 ani.
  • Cei cu alte boli cronice fac mai rău: au existat aproximativ 5.000 de cazuri în care indivizii au raportat o afecțiune medicală co-morbidă cunoscută, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul, boli de inimă, boli pulmonare cronice sau cancer. Rata medie de mortalitate în aceste grupuri se situează în intervalul 5-10%, în timp ce dintre cele 15.000 de persoane care nu au raportat alte condiții medicale, rata mortalității până în prezent a fost mai mică de 1%.
  • Ești mai bine să-l primești luna aceasta decât luna trecută. Cei care s-au îmbolnăvit înainte de 10 ianuarie 2020 au avut o mortalitate de până la 15%, în timp ce cei care s-au îmbolnăvit după 1 februarie 2020 au avut o mortalitate mai mică de 1%. Acest lucru se datorează probabil conștientizării extrem de mari a potențialului de infecție, cu recunoașterea anterioară și a intervențiilor anterioare rezultate.
  • Femelele sunt mai bune decât bărbații. Mult mai bine. Potrivit unui articol din New York Times săptămâna aceasta, în ciuda faptului că bărbații și femeile au fost aproximativ la fel de infectate (51,4% infectate sunt bărbați), ratele de deces diferă substanțial: 2,8% rata de deces la bărbați și 1,7% rata de deces la femei.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.