Medicii din toată lumea descoperă noi simptome ale infecției cu coronavirus.
Image: © GettyImages

Medicii din toată lumea descoperă noi simptome ale infecției cu coronavirus.

Cercetătorii susțin că ochii roșii, specifici conjuctivitei, ar putea fi un nou simptom al virusului, transmite wafb.com.

Studiul se află în stadiu incipient, dar medicii spun că acest simptom nu este des întâlnit.

Simptom inselator

Experții au identificat această afecțiune a ochiului la mai mulți pacienți infectați cu Covid-19, mai exact, în 3% din cazuri.

Deși, în mare parte, virusul se răspândește prin strănut, tuse sau în timpul vorbirii, oamenii de știință avertizează că oamenii se pot infecta și prin ochi, motiv pentru care recomandă măsuri de protecție, precum purtarea vizierelor.

Ochii roșii nu înseamnă neapărat că o persoană este infectată, potrivit specialiștilor, însă susțin că oricine se confruntă cu acest simptom, ar trebui să facă un test.

Sursa: Bianca Chirila


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.