Simptome și diagnostic

miercuri, ianuarie 22nd, 2020

Coronavirusuri umane comune

Coronavirusurile umane obișnuite, incluzând tipurile 229E, NL63, OC43 și HKU1, cauzează, de obicei, boli ușoare până la moderate ale tractului respirator superior, precum răcelile obișnuite. Majoritatea oamenilor se infectează cu aceste virusuri la un moment dat în viața lor. De obicei, aceste boli durează doar o perioadă scurtă de timp. Simptomele pot include
nasul curgător

  • durere de cap
  • tuse
  • durere de gât
  • febră
  • un sentiment general de a fi rău

Coronavirusurile umane pot provoca uneori boli ale tractului respirator inferior, precum pneumonia sau bronșita. Acest lucru este mai frecvent la persoanele cu boală cardiopulmonară, la persoanele cu sistem imunitar slăbit, la sugari și la adulții mai în vârstă.
acestea sunt coronavirusurile umane
Se știe că alte două coronavirusuri umane, MERS-CoV și SARS-CoV cauzează frecvent simptome severe. Simptomele MERS includ de obicei febră, tuse și dificultăți de respirație, care adesea progresează spre pneumonie. Aproximativ 3 sau 4 din 10 pacienți raportați cu MERS au murit. Cazurile MERS continuă să apară, în principal în Peninsula Arabică. Simptomele SARS au inclus adesea febră, frisoane și durerile corpului care, de obicei, au progresat spre pneumonie. Nu au fost raportate cazuri umane de SARS nicăieri în lume din 2004.

Diagnostic
Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală poate comanda teste de laborator pe probe respiratorii și ser (o parte din sângele dvs.) pentru a detecta coronavirusurile umane. Testele de laborator sunt mai susceptibile de a fi utilizate dacă aveți o boală severă sau aveți suspiciunea de a avea MERS.

Dacă întâmpinați simptome, trebuie să informați furnizorul de servicii medicale despre orice călătorie recentă sau contact cu animale. Cele mai multe infecții MERS-CoV au fost raportate din țări din Peninsula Arabică. Prin urmare, raportarea unui istoric de călătorie sau a unui contact cu cămile sau produse de cămilă este foarte importantă atunci când încercați să diagnosticați MERS.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.