Singapore câștigă laudă pentru strategia sa COVID-19. SUA nu

joi, martie 12th, 2020
Hong Kong a dezvoltat teste diagnostice și le-a desfășurat rapid în laboratoare la fiecare spital important din oraș. La un moment dat în februarie, Hong Kong a avut 12.000 de persoane în carantină.
Image: © Getty Images

Hong Kong și Singapore au fost afectate de coronavirus timpuriu. Însă fiecare are acum mai puțin de 200 de cazuri, în timp ce Franța, Germania și Spania, care au fost lovite cu întârziere, toate au de peste 10 ori acest număr.

Acum trei săptămâni, Italia a avut doar trei cazuri. Acum are mai mult de 10.000.

Aceste diferențe dramatice arată că modul în care guvernele răspund la acest virus contează, spune Mike Ryan, șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

„Speranța nu este o strategie”, spune Ryan, care este un epidemiolog. „Suntem încă foarte mult în ciclul ascendent al acestei epidemii”.

Veteranul numeroaselor crize de sănătate la nivel mondial, de la SARS la gripa păsării la Ebola, Ryan subliniază că măsurile incredibil de agresive ale Chinei, Coreei de Sud și Japoniei par să aducă focare în aceste țări sub control.

„Există în mod clar un indiciu că o abordare sistematică condusă de guvern folosind toate tactica și toate elementele disponibile pare să fie capabilă să transforme această boală”, spune el.

El a rugat guvernele din întreaga lume să se pregătească pentru noul coronavirus înainte de a se afișa la ușa lor sau pentru a intra în acțiune când va ajunge.

Așa au făcut Hong Kong și Singapore.

Ambele au creat sisteme rapide pentru a încerca să identifice și să trateze fiecare caz pe teritoriul lor. Hong Kong a dezvoltat teste diagnostice și le-a desfășurat rapid în laboratoare la fiecare spital important din oraș. La un moment dat în februarie, Hong Kong a avut 12.000 de persoane în carantină. Primul ministru din Singapore a solicitat calmul și i-a asigurat pe rezidenți că toate îngrijirile de sănătate legate de boală vor fi gratuite.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.