Bolivia se confruntă cu un bilanț al deceselor de COVID fără precedent, iar casele funerare se străduiesc fără succes să păstreze ritmul. Pentru a face față acestei situații, autoritățile au găsit o soluție macabră: un crematoriu mobil, scrie The Guardian.
Image: © GettyImages

Bolivia se confruntă cu un bilanț al deceselor de COVID fără precedent, iar casele funerare se străduiesc fără succes să păstreze ritmul. Pentru a face față acestei situații, autoritățile au găsit o soluție macabră: un crematoriu mobil, scrie The Guardian.

Instalația este suficient de mică pentru a putea fi transportată cu o remorcă și este alimentată cu gaz petrolier lichefiat produs local – ceea ce face o opțiune ieftină pentru familiile care nu își pot permite un serviciu funerar.

„Am vrut să ajutăm în pandemie și am găsit această soluție”, a declarat inginerul care a proiectat crematoriul mobil, adăugând că mai multe consilii locale din Bolivia, unde autoritățile se luptă să facă față bilanțului tot mai mare al deceselor, au comandat deja aceste instalații. Crematoriile se găsesc doar în principalele orașe ale țării, însă nu toți cetățenii își pot permite să plătească taxele pentru acest serviciu.

Bolivia, una dintre cele mai sărace țări din America de Sud, a declarat stare de calamitate publică ca urmare a impactului financiar cauzat de pandemia de coronavirus și de criza sanitară care lovește această țară sud-americană, reatează CNN.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.