Spania devine cel mai recent epicentru al coronavirusului

vineri, martie 13th, 2020
Spania are al doilea cel mai mare număr de infecții din orice țară europeană
Image: © GETTY IMAGES

În weekendul trecut, aproximativ 120.000 de oameni au plecat prin centrul Madridului pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii. Aproximativ 60.000 de fani de fotbal au umplut unul dintre cele mai mari stadioane ale orașului. Și 9.000 de susținători ai Vox, cel de-al treilea partid spaniol, s-au adunat în interiorul unui fost taur.

Spania are al doilea cel mai mare număr de infecții din orice țară europeană

Acum, Spania are al doilea cel mai mare număr de infecții din orice țară europeană, în afară de Italia – depășind națiunile mai mari ale Franței și Germaniei – și se confruntă cu cea mai rapidă contagiune de răspândire pe continent.

Între weekendul trecut și vineri, numărul de cazuri în țară a fost împușcat de la câteva sute la 4.200, cu 120 de morți, iar premierul a avertizat că numărul de cazuri poate ajunge la 10.000 până săptămâna viitoare. Asta ar oferi Spaniei una dintre cele mai rapide rate ale contagiunii coronavirusului din lume.

Guvernul a declarat o stare de urgență.

Abordarea inițială, aparent blasă a spaniolă a virusului și eșecul său de a lua măsuri atenuante mai devreme se confruntă cu critici puternice. Având în vedere criza din nordul Italiei, unde un răspuns lent a permis virusului să copleșească sistemul de îngrijire a sănătății, experiența din Spania subliniază încă o dată necesitatea guvernelor de a lua măsuri stricte pentru a combate răspândirea virusului.

Se poate dovedi, de asemenea, cel mai recent avertisment către guvernele care au rezistat impunerii unor restricții dure înainte de creșterea cazurilor, care provoacă o criză zdrobitoare de sănătate publică.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.